Jak to začalo

Zakladatelé společnosti Black Cow, Archie a Jason, jsou sousedé a dobří přátelé. Společně sdílejí lásku k vodce. Bylo to v roce 2011, při několika drincích, kdy přišli s myšlenkou na čistou mléčnou vodku.

Dnes Jason a Archie provozují společnost Black Cow z palírny ve West Dorset. Jason Barber je pátou generací farmáře se zaměřením na mléčnou výrobu. Jeho rodinná farma (kterou stále spravuje) je asi míli od palírny.

Zakladatelé společnosti Black Cow

S hrdostí z West Dorset

S hrdostí z West Dorset

Black Cow sídlí na farmě v srdci West Dorset, několik mil od městečka Beaminster. Rádi si zachováváme jednoduchost, a proto většinu věcí zpracováváme přímo zde na farmě.

Jasonovo stádo dojnic se pase na nedalekých polích, a naše vodka je zde ručně destilována a stáčena do lahví. Je neobvyklé, že značka vodky by tolik zdůrazňovala svůj původ a způsob výroby, ale Black Cow má jedinečnou nabídku a pyšní se odborností a péčí, kterou věnuje své výrobě.


Jak to vyrábíme

V Black Cow víme, že mléko je cenné, a proto nenecháváme ani kapku zbytečně zahálet. Proces začíná oddělením mléka na tvaroh a syrovátku.

Z tvarohu vyrábíme sýry, včetně Black Cow Deluxe Cheddar, ale syrovátka by často končila jako odpad. My tuto syrovátku vezmeme a pomocí tajného destilačního procesu ji proměníme v "nejjemnější vodku na světě". Je tak jemná, že ji můžete pít, dokud se krávy nevrátí domů.

Jak to vyrábíme